Yarışma Sonuçları


5. Doğal Taş Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tüm projeler:


RESTPOINT


Barış TAŞLIK
Tasarım - konsept açıklama 21. yüzyıl dinlenme kültürü ile Klasik Türk Hamamı dinlenme kültürüne bütünsel bir bakış açısı kazandıran RestPoint Türk mermerinin doku özelliğini de kullanarak kullanıcılara tek bir alanda hizmet vermeyi amaçlamaktadır. RestPoint sıcak su ile göbek taşının birleşimini sağlayarak kullanıcılara hem suyun akışkanlığını hem de kullanıcı taşa temas ederek rahatlamalarını hissettirmektedir. Alan içerisinde Göbek taşı, göbek taşı üzerinde doğrusal olarak döşenmiş 2 farklı tip masaj taşı, onu çevreleyen sıcak su, sıcak su alanında bulunan oturma taşı ve alanın kenarlarında yıkanma bölümleri bulunmaktadır. Tasarımda malzeme olarak karacabey ve leylak mermerleri seçilmiştir. Karacabey'in rengi leylak rengi arasındaki renk zıtlığı kullanılarak görsel bir zenginlik amaçlanmıştır. Üretim yöntemi olarak hamamlardaki beton ve radyatörlerin üzerine mermer uygulanmıştır.

JUNIOR BATH


Metin ÖZHAN
Yaşam kaynağı olan suyun,yıkanma eylemi ile hamamlarda hayat bulması ve hamam kültürünün Türklerle özdeşleşmesi gerek kültürel gerek mimari açıdan oldukça önem taşımaktadır.Günümüz yaşam şartları ve teknolojinin de getirdiği değişimler nedeniyle , insanlar farklı deneyim ve tasarım arayışına girmektedir. Hamam denilince ilk akla gelen kurna üzerine yoğunlaşmış JUNIOR,modern hatlara sahip ve suyun mermer üzerinde akışını sergilemektedir. Malzeme kaybına yol açmayan ve üretime uygun şekilde tasarlanan JUNIOR,kurna ve tabura ikilisini bütün olarak düşünüp tasarlanmıştır. Hamam iç mekanında kullanım sayısı en çok olan ürün kurnanın farklı yorumlanması ve tasarlanması ile kullanıcılara yeni bir deneyim kazandırmaktadır.Kurna yan yüzeylerinde cam tercih edilerek,suyun mermer yüzeyinde akışını ve formun yapısını ön plana çıkarılmıştır.

HELIS

Fidan Hazal CAN
iç mekanlarda farklı işlevlerde kullanılabilme imkanı da sağlayan helis,mermerin estetik duruşunu yansıtan bir tasarımdır.küp kütle ve ona vidalanan üst kısmı ayarlanabilir oturma elamanından bir sehpaya da dönüşebilmektedir. vidalama mantığı ile yükseklik ayarlanabilmektedir. yanlardaki delikler hem kütleyi hafifletmekte hem de taşıma için tutma alanı oluşturmaktadır

TUBE


Evren YAZICI
Tube silindirlerin hayatımızda ki yerini temsil etmektedir. Etrafımızda gördüğümüz çoğu nesne silindirlerden meydana gelmektedir. Hele ki yüzyıllardır ulaşımımızı silindir yapılara dayandırdık. Bu bakış açısından yola çıkılarak tasarlanan Tube modern yaşam alanlarının vazgeçilmez bir aydınlatma ürünü olacaktır. Doğal taş ile birleşimi silindirin hayatımızda ki doğal ve temel yapılardan birinin olduğunu ön plana çıkarmaktadır. Tube aydınlatma ürününü neden tercih etmeliyiz ? Bu sorunun bir çok cevabı mevcut. Yapı taşlarının temelini yansıtan bir ürün insana daima hayatını sorgulama isteği uyandıracaktır. Uzun yapısı bulunduğu ortamda insanın içini ferahlatan ve geniş sakinliğini yansıtan bir ürün olacaktır. Doğal taştan üretilmiş olması insanın kendini doğaya bir adım daha yakın hissetmesini sağlayacaktır.

HIDDEN



Çiğdem KARAATA, Verda DEMİRAĞ
Esnek bir kullanım sunan hıdden aydınlatma, hareketli üst başlığı sayesinde iki tür aydınlatma sağlamaktadır.direkt ve endirekt aydınlatma olarak kullanılabilen tasarım,kapalıyken daha düşük ışık şiddeti vererek loş bir aydınlık sağlarken kapağı açık konumdayken,şiddetli ve direkt aydınlatma sağlar.hıdden kullanıcıya özgürlük sunan bir tasarımdır.istenildiği an masa lambası,gece lambası,bölgesel aydınlatma olarak hizmet verebilmektedir.tasarımda bal oniks ve mermer doğal taşları tercih edilmiştir. Yirmi santim yüksekliğe sahip olan hidden kolay üretilebilir,hafif ve mobildir.rijit formu sayesinde kolay depolanabilen bir tasarımdır.

LEDHENGE


Hilmi Yağız TÜRKYILMAZ
Masa üstü aydınlatma olarak düşünülmüştür. ışığın yönü değiştirilerek istersek doğrudan istersek dekoratif bir ışık alabiliyoruz. ürünün üst parçası mafsalı sayesinde dönebiliyor.